ibm planning
analytics
- cognos tm1

IBM Planning Analytics er en kraftig løsning for Financial and Operational Performance Management – basert på den lynraske in-memory-teknologien fra IBM Cognos TM1. Uansett om bedriften din trenger fem brukere eller mange tusen brukere, kan løsningen dekke alle behov. Fleksibiliteten gjelder også uavhengig av om bedriften din drømmer om en skybasert løsning, en løsning i et datasenter eller en lokal løsning i eget miljø. Kort forklart: IBM Planning Analytics kan skaleres, og løsningen er rask og tilpasningsdyktig.

Bruk en time sammen med en av konsulentene våre som har spesialisert seg på Corporate Performance Management. La oss i fellesskap se på mulighetene som venter på deg – og naturligvis med utgangspunkt i din egen organisasjon.

velg det riktige verktøyet
til oppgaven 

Vi vet at de fleste medarbeidere i økonomiavdelingen er overbegeistret for Excel. Hos Inspari er vi også overbegeistret for Excel til veldig mange (små)ting. Men saken er at jo flere ganger du må utføre den samme oppgaven i Excel, desto mer verdi får du hvis du slutter å bruke Excel. Spesielt når du arbeider med budsjettering og prognoser. Excel er et godt verktøy til ad hoc-oppgaver, som for eksempel mindre oppgjør og analyser. Men budsjett er en gjentakende prosess, så hvorfor ikke optimalisere den og legge budsjettet inn i IBM Planning Analytics? Når du gjør det, vil du se hvordan du kan optimalisere tidsbruk og ressurser i budsjettprosessen.

Vurderer du budsjettløsningen til ERP-systemet ditt, eller drømmer du om å fortsette å arbeide i Excel – som du er vant til og veldig begeistret for? Du bør vurdere IBM Planning Analytics som ditt dedikerte budsjettverktøy.

budsjettering og prognoser
i samme verktøy

Utgangspunktet for enhver investering i programvare må være et menneskelig behov. Du bør derfor ta en titt på IBM Planning Analytics for å se mulighetene du får til å optimalisere eksisterende prosesser med automatisering og optimalisering – ikke fordi verktøyet er smart.

Derfor ser vi alltid på disse tre parametrene når vi diskuterer programvare med kundene våre:

/People – organisasjonens behov og kompetanse
/Data – optimalisering og strukturering av eksisterende data
/Business – målene med løsningen i form av verdi for virksomheten

Vårt erfarne team av konsulenter stiller de riktige spørsmålene slik at du kan ta en kvalifisert avgjørelse om organisasjonen din er klar for et kraftig verktøy til budsjettering og prognoser.

hvilken løsning
passer til ditt behov?

Sammen kan vi lage den IBM Planning Analytics-løsningen som passer for din bedrift, for eksempel:

IBM Planning Analytics: Den rene skyløsningen med integrert Watson-teknologi for blant annet prediktiv analyse.

TM1 Cloud: komplett Financial and Operational Performance Management uten analysedelen.

TM1 on-prem (i eget miljø eller i datasenter): komplett Financial and Operational Performance Management uten analysedelen – på en fysisk installasjon.

 

5 gode grunner til å velge
ibm planning analytics

Med TM1-motoren som solid fundament får du lynraske svar på meget komplekse spørsmål, for eksempel hvilke drivere som er avgjørende for bedriftens suksess, og når en prognose er tilgjengelig for alle brukere via relevante kanaler, for eksempel nett, mobile enheter og lignende. Her får du fem gode grunner til å bruke IBM Planning Analytics (Cognos TM1):

 1. Effektiv og forbedret budsjettprosess i et intuitivt verktøy som fører til redusert ressursbruk på tvers av organisasjonen.
 2. God oversikt takket være integrasjonen mellom budsjett og realiserte data fra virksomhetens systemer.
 3. Forbedret ledelseskommunikasjon takket være et ensartet, oppdatert og lett tilgjengelig beslutningsgrunnlag.
 4. Kontinuerlig utvikling av budsjettverktøyet uten behov for intern IT.
 5. Alltid oppdaterte systemer som er plassert i skyen – slik at du får tilgang fra både nett og mobil.

gode råd for
implementeringsfasen

Av og til kan lidenskapen og ambisjonsnivået overgå hverdagens virkelighet. Derfor har vi samlet noen gode råd til implementering av nye verktøy, slik at du kan sørge for at for eksempel en ny løsning for budsjettering og prognoser blir et behovsdrevet prosjekt, og ikke et IT-prosjekt.

 • Sørg for at alle som skal bruke løsningen, ser formålet med den. Tillit til datakvaliteten er helt avgjørende for å sikre suksess.
 • Automatiser prosesser i små trinn. Start med de viktigste prosessene, og sørg for at de fungerer før du går videre til neste trinn.
 • Prioriter tid og ressurser til brukeradopsjon. Hvis økonomiavdelingen elsker den nye løsningen, men de som skal stå for inndataene nekter å bruke den, får du ikke valuta for pengene.
 • Bruk de verktøyene og dataene du allerede har tilgjengelig. Hvis du allerede registrerer for eksempel HR-informasjon i et system, må du investere ressurser slik at du kan gjenbruke disse dataene. 
 • Vurder hvor detaljert du ønsker å automatisere og budsjettere. Sett realistiske mål som passer din organisasjon.

gratis veiledning:
4 trinn til et
rullende
budsjett

 

Last ned veiledningen og les om:

 • et oppgjør med årsbudsjettet
 • de riktige faktorene
 • de riktige menneskene – spesielt i
  ledelsen
 • ny teknologi til å forbedre budsjetteringen

skal vi møtes
hos deg eller hos oss?

 

Hvis du tenker at det er på tide med et møte, er du mer enn velkommen til å reservere et møte mot oss. Du sender oss bare en melding, så ringer vi deg så raskt som mulig for å finne et godt tidspunkt.

 

Privacy
Vi elsker cookies og data i Inspari. Nå som du landet på denne siden, skal du vite at vi sender en virtuell Oreo i din retning. Vi bruker den for analyse og tilpassing av innhold
Ja / Nei / Læs mere