" the value of your 

data depends

entirely on your

culture

Claus Kenberg, CCO & CDIO, Saxo.comLast ned veiledningen

+130 datadrevne
konsulenter

+800 data-ambisiøse
kunder

+1200 fullførte
prosjekter

 

"dypere og bredere innsikt i markeds- og kundedata har innfridd ambisjonen vår om å komme helt tett på saken, markedet og kundene."


Peter Mejlby, Direktør, Delacour

skal vi møtes
hos deg eller hos oss?

Hvis du tenker at det er på tide med et møte, er du mer enn velkommen til å reservere et møte mot oss. Du sender oss bare en melding, så ringer vi deg så raskt som mulig for å finne et godt tidspunkt.

 

business intelligence
er veien til
bedre beslutninger

 

Jo bedre beslutningsgrunnlag du har, desto bedre beslutninger kan du ta. Derfor hjelper vi mennesker med å oppnå det ultimate formålet med business intelligence, nemlig å ta bedre beslutninger. 


BI i organisasjonen din
BI er ikke «one size fits all». I enkelte bedrifter er business intelligence en del av hverdagen for både medarbeidere og ledelse på tvers av organisasjonen. I andre bedrifter er BI et verktøy for rapportering og analyse som er forbeholdt toppledelsen. I enkelte bedrifter er ikke BI en del av beslutningsgrunnlaget. Uansett hvilken rolle business intelligence spiller i organisasjonen din, kan vi hjelpe. 

  • Vi hjelper bedrifter slik at de får en god start med business intelligence.
  • Vi tenker på nytt rundt BI-løsninger som har behov for et nytt perspektiv.
  • Vi utfordrer de mest datakyndige slik at de blir enda bedre.


Hva kan vi gjøre for deg?

les med på
bloggen og
hold deg
oppdatert


 

Skap verdi med Embedded Power BI 21. juni 2018

Du oppbevarer masse data som bare venter på å bli til en verdi. Spørsmålet er om dataene er tilgjengelige eller om de ligger godt gjemt i Excel-ark og IT-systemer som brukerne ikke har tilgang til. Med embedded Power BI kan du vise og dele data både internt og eksternt. På den måten kan du gi data til de personene som har behov for det – på en sikker måte. Her får du et innblikk i hvordan du kan bruke Power BI embedding-teknologien for å gjøre data vesentlig mer tilgjengelig i og utenfor organisasjonen – langt rimeligere og mye enklere enn noensinne. Vi forteller deg også hvordan du ikke bør gjøre det. 

BI-verktøy: Slik unngår du å gjøre feil 02. juli 2018

Visualiseringene så veldig delikate ut, og BI-verktøyet virket rimelig. Likevel viste det seg å være feil valg for din organisasjon og dine brukeres behov. Kanskje var en av grunnene at du begynte med å velge verktøy, og at du hoppet over de grunnleggende trinnene som bør gjennomføres før man velger et moderne BI-verktøy? Derfor bør du lese videre, uansett om du er stormende forelsket i Power BI, Qlik eller Tableau, slik at du slipper å bruke mer penger enn nødvendig.


vil dere gå
fra a til BI? 

Bruk data på en smart måte
...for å ta bedre beslutninger i virksomheten. Med det riktige BI-verktøyet kan dere gå på oppdagelsesferd i stordataene for å finne mønstre og sammenhenger. Dere kan få innsikt i hva det er som betyr noe for virksomheten, uansett om det er å finne riktige kunder til riktige varer, forutse oppsigelse av abonnement eller å optimalisere produksjonslinjen.

Les mer: Business intelligence (BI)

Arbeider dere basert på én sannhet?
Hent inn data fra bedriftens kilder ett sted før dere begynner med de viktige analysene. Mange bedrifter bruker Microsoft SQL Server til å håndtere forskjellige typer databaser. Hos Inspari er vi eksperter på å bruke og optimalisere Microsoft SQL Server og å bygge opp mindre og større data warehouses.

Les mere: Microsoft SQL Server

hva er
business intelligence?

Data har ingen verdi i seg selv. Business intelligence handler om å gjøre data fra forskjellige kilder tilgjengelige for mennesker, som deretter kan ta bedre beslutninger på bakgrunn av fakta istedenfor magefølelse. Her får du en innføring i de mest grunnleggende prinsippene for business intelligence. 

Formålet med business intelligence
Det ultimate formålet med business intelligence er å ta bedre beslutninger. Du får innsikt slik at du kan gjøre ting bedre i morgen enn i dag. Uansett om det handler om å forbedre resultatene, styre veksten eller redusere omkostningene er business intelligence verktøyet ditt for å få innsikt og styre i riktig retning.

Moderne business intelligence.
Med moderne business intelligence kan du trygt legge ned rapportfabrikken. Der er ingen grunn til å lage pysjamasrapporter i PDF-format (du ved de rapportene med uendelige hvite og blå linjer?) eller sende rundt tonnevis av Excel-dokumenter i organisasjonen uten å vite hvem som egentlig har den nyeste versjonen. Det finnes nemlig kraftige BI-verktøy som er både mye sikrere og ikke minst brukervennlige, for eksempel Qlik, Tableau og Power BI. Med moderne BI-verktøy arbeider du i dashboard som hjelper deg rundt i dataene dine, slik at du kan lage visualiseringer som er enkle å tyde, og du kan selv dykke dypere ned i dataene for å finne svar – forutsatt at du har den riktige dataforståelsen. Prøv de forskjellige BI-verktøyene 

slik skaper du verdi
med data


Med business intelligence får du muligheten til å dele data på tvers av organisasjoner og sikre at kunnskapen når ut til de riktige medarbeiderne. I tillegg gir BI muligheten til å dele data eksternt. Det betyr for eksempel at den kunnskapen som økonomiavdelingen skaper, også gir verdi til produksjonsavdelingen, eller at markedsavdelingen og logistikkavdelingen kan bruke hverandres kunnskap og resultater. Samtidig kan du dele data med eksterne interessenter, og for eksempel gi kundene dine innsikt i saksbehandling eller salgsresultater. Det viktigste er likevel at mottakeren omsetter den nye kunnskapen til reelle verdier ved å ta bedre beslutninger.

AI og maskinlæring
En ting er å kjenne historikken og dagens situasjon, men noe annet er det å vite hvorfor situasjonen er som den er – og hvordan den blir i morgen. Her kommer AI og maskinlæring inn i bildet, som et effektivt verktøy til å være i forkant – både med sin egen situasjon, men også for å få et forsprang på konkurrentene. Her finner du inspirasjon. Gjør deg klar for fremtidens BI – som for øvrig allerede er her.

Slik får du suksess med BI
Hvis du har fått lyst til å lese mer om business intelligence, anbefaler vi at du laster ned veiledningen til suksess med BI. Her får du fem konkrete råd til hva du bør gjøre for å ta dataene dine til neste nivå – og ta enda bedre beslutninger. Last ned Suksess med BI.

finn svar i data
ved hjelp av BI

Her ser du noen konkrete eksempler på svar som du finner ved hjelp av business intelligence.

Du kan selv fortsette med spørsmålene du vil ha svar på.

  • Salgsresultater: Når vi salgsbudsjettene våre? Og kan vi selv finne svarene på hvorfor vi eventuelt ikke når målene våre?
  • Tidsresultater: Hva er faktureringsgraden vår? Og kan vi utnytte ressursene våre bedre på tvers av kompetanse? Og hvordan går det med den gjennomsnittlige timeprisen for hver enkelt – og for avdelingene?
  • Økonomiske resultater: Hvor effektive er vi i økonomiavdelingen? Hvordan er utviklingen for våre økonomiske nøkkeltall? Hvordan bør vi arbeide for å sikre bedre inntjening?
  • Salgsresultater: Hva er vår gjennomsnittlige behandlingstid, og hvordan kan vi forbedre den? Hvordan sikrer vi kvaliteten samtidig som vi blir mer effektive?
Privacy