skap verdi med
selvbetjent BI
og dataanalyse

 

En datadrevet organisasjon bruker et moderne selvbetjent business intelligence-verktøy for å visualisere data på en lett forståelig måte, slik at budskapet kommer tydelig frem for mottakeren. Med selvbetjent BI får brukerne intuitive dashboard, slik at de selv kan dykke ned i data og finne svar på spørsmål i stedet for å be om en ny rapport og kanskje vente flere dager for å komme videre med oppgaven sin. Sist, men ikke minst, gir de riktige BI-verktøy brukerne mulighet til å foreta komplekse analyser uten koding.

Derfor er det viktig å finne det BI-verktøyet som passer organisasjonens brukere og behov. Og det valget anbefaler vi at du tar sammen med en erfaren samarbeidspartner, slik at du er sikker på at dine datadrevne ambisjoner innfris og at du får maksimalt ut av investeringen din.

før du velger
BI-verktøy  

Et moderne business intelligence-verktøy gjør business intelligence og data operasjonelt fordi nøkkeltall og forretningsmål blir synlige for mottakerne i hverdagen. En datadrevet organisasjon jobber med datavisualisering som disiplin og tilpasser dashboard-innhold til for eksempel salgsavdelingen, produksjonen eller ledelsen, slik at hvert enkelt dashbord støtter virksomhetens mål. Samtidig får organisasjonens analytikere muligheten til å arbeide med avanserte analyser uten å bruke mye tid på klargjøring av data og formler i Excel som i verste fall forhindrer analysearbeidet. For å gjøre det riktige valget må du derfor forstå og kartlegge forretningsmessige utfordringer og nåværende og fremtidige behov som BI-verktøyet skal bidra til å løse.

Vi anbefaler at du alltid undersøker minst to BI-verktøy, slik at du kan foreta et mest mulig informert valg. Og vi står alltid klar til å gi profesjonell rådgivning, så du kan være sikker på å velge riktig.

 

få hjelp til 
evaluering 
av front-end

 

Å velge riktig front-end til et Business Intelligence-prosjekt handler om grundige forberedelser. Gjennom en strukturert prosess veileder vi kundene og sørger for at investeringene deres passer med nåværende og antatte fremtidige behov.

Til dette formålet har vi utviklet Inspari Front-End Evaluering slik at vi kan finne nøyaktig det BI-verktøy som passer for organisasjonen. Når vi har anbefalt et bestemt verktøy, foretar vi en dyptgående evaluering der vi tester produktet på riktige data. Vi foretar løpende evaluering og rangering av BI-verktøy og deres funksjoner fra følgende hovedkategorier:

 • Dashboard
 • Analysemuligheter
 • Ikke-funksjonelle krav
 • Kundespesifikke krav
 • Utvikling av uttrekk og datamodeller
 • BI-infrastruktur
 • OLAP
 • Rapportering
 • Ad Hoc-forespørsel

hent gratis guide
4 enkle trinn for å velge
front-end-verktøy

Les om:

 • Viktige krav du må stille til din front end
 • En effektiv måte å vurdere potensielle BI-verktøy på
 • Hvordan alle brukeres behov blir dekket
 • Å skape det beste utgangspunktet for valget ditt
tableau dashboard

datavisualisering
med de beste
BI-verktøyene

Vi samarbejder med de bedste software-leverandører i verden. Derfor kan vi rådgive frit. Processen omkring valg af BI front-end-værktøj kan både foretages i forbindelse med et nyt BI-projekt, men vi oplever også ofte et behov ved eksisterende BI-løsninger. Det kan være løsninger, der ikke er blevet udbredt tilstrækkeligt i organisationen, og i organisationer, som nu har behov for et mere brugervenligt værktøj.

Herunder finder du de business intelligence- og data analytics-værktøjer, som både vi og Gartner Group anbefaler til den datadrevne organisation. 

Tableau er best-practice datavisualisering i et intuitivt self-service tool. Softwaren giver analytikeren og forretningsbrugeren nem adgang til alle datakilder og mulighed for at lave adhoc analyser, dashboards og effektfulde visualiseringer.

Microsoft Power BI er en del af Microsofts cloud-teknologi i Office 365. Softwaren tilbyder visuelle dashboards og analyser i det kendte Microsoft-miljø, der giver brugeren let adgang til dataanalyse på forskellige datakilder og services. Med Power BI er brugeren sikret et self-service tool til stærk datavisualisering.

QlikView er et visualiseringstool, der skaber et corporate univers med nem adgang til forretningsdata. Brugeren kan søge viden i data, følge op på foruddefinerede KPI’er og frit navigere inden for fast definerede rammer, der er målrettet den enkelte brugergruppe i forhold til data og design.

Qlik Sense er et browser-baseret og responsivt tool til brugeren, der selv vil lave analyser på tværs af
datakilder og præsentere dem visuelt fængende – uden at være erfaren ud i visualiseringstools. Qlik Sense understøtter god governance i relation til self-service og corporate rapportering.

Alteryx er skabt til analytikere med behov for at analysere ustrukturerede data. Spring over den manuelle proces med at klargøre data og lad Alteryx gøre ETL-arbejdet. Jo hurtigere dine data er klar, desto hurtigere kan du lave for eksempel geospartiale og statistiske analyser kombineret med data fra internettet.

Privacy