corporate performance management (cpm)

 

 

programvare for
budsjettering, prognoser og rapportering

Automatiser prosesser, øk forutsigbarheten og styrk bedriftens resultater ved hjelp av corporate performance management.

 

 

 

revurdere
budsjettprosessen


For enkelte bedrifter er budsjettprosessen tung, tidkrevende og ikke minst basert på magefølelse. Allerede før budsjettet er ferdig må det revideres, og når budsjettet er ferdig, representerer budsjettet den mest kvalifiserte gjetningen for året som kommer. Men det trenger ikke å være slik.

Hos Inspari hjelper vi kundene våre til å tenke gjennom budsjettprosessen for å kunne forutse fremtiden på en bedre måte. Det gjøres for eksempel ved hjelp av moderne verktøy for rapportering, budsjettering og prognoser. Vi kaller det intelligent budsjettering, og det kan du lese mer om her.

Adaptive planning dashboard

økonomiske dahsbord
gjør budsjettet til et aktivt styringsverktøy

Med intelligent budsjettering henter vi inn historiske tall og faktorer i budsjetteringen, planleggingen og prognosene for å skape det beste grunnlaget for å forutse fremtiden. Det betyr at du kan vinke farvel til en budsjetteringsprosess som er basert på magefølelse og heller ønske velkommen aktiv styring basert på fakta. Intelligent budsjettering automatiserer budsjettprosessen, og istedenfor ressurskrevende øvelser blir budsjettet til et strategisk verktøy som starter der ERP-systemet, som er fullt av historiske data, stopper. Med intelligent budsjettering ser vi derfor både bakover og fremover i tid for å få best mulig oversikt.

Du får også behov for en moderne plattform for datadrevet rapportering, budsjettering og prognoser. En plattform som kan mer enn Excel. Excel er naturligvis fortsatt en del av hverdagen din, men du trenger en løsning som er skapt for å sikre samarbeid og åpenhet i organisasjonen.
 

fem gode grunner
til å revidere

budsjetteringsprosessen

Ofte endrer bedrifter budsjetteringsprosessen ett trinn om gangen. Dermed har budsjettet allerede begynt å rulle, slik at de kun ser tre måneder frem i tid. Og når organisasjonen var ferdig, har de lagt til ni måneder til slik at de alltid kunne se tolv måneder frem i tid. Uansett når i året det er snakk om.

Hvis du tenker at den tradisjonelle budsjettprosessen fungerer godt i bedriften din, så bør du tenke over om følgende utsagn kunne kommet fra din økonomiavdeling.

 

 

 1. «Det er utfordrende at bedriften vår har så mange regneark med hver sin sannhet.»
 2. «Vi finner ofte feil i formler som har blitt nedarvet gjennom flere versjoner. Det tar tid å rette opp i det.»
 3. «Thomas, som er formeleksperten vår, er dessverre sykemeldt, og derfor er budsjettet forsinket.»
 4. «Vi bruker (for) mye tid på konsolidering.»
 5. «Vi ser ikke resultatet av endringene i budsjettet så raskt som vi skulle ønsket.»

gratis veiledning:
4 trinn til et
rullende
budsjett

 

Last ned veiledningen og les om:

 • et oppgjør med årsbudsjettet
 • de riktige faktorene
 • de riktige menneskene – spesielt i
  ledelsen
 • ny teknologi til å forbedre budsjetteringen

hva er corporate
performance management systemer?

Corporate performance management (CPM) er systemer (programvare) som brukes til å håndtere forskjellige økonomiske prosesser, for eksempel planlegging, prognoser, konsolidering og rapportering. Et system for CPM gir en rask oversikt over rikets tilstand, det vil si både generell ytelse og mer konkrete mål for både bedriften og medarbeidere. Det finnes mange forskjellige systemer for performance management, som alle sikrer at bedriften får et verktøy for de økonomiske prosessene og til å automatisere arbeidsflyt.

CPM-systemer har mange formål og fordeler, for eksempel å:

 1. oppnå én felles sannhet
 2. ta beslutninger basert på data, ikke magefølelse
 3. styrke innsikten på tvers av virksomheten
 4. gjøre prosesser dynamiske og automatiserte
 5. gi tilgang til mange forskjellige kilder

Uansett hva din bedrifts motivasjon er, hjelper vi deg gjerne. Hos Inspari har vi fokus på følgende deler av SPM: budsjettering, planlegging og prognoser, samt økonomisk konsolidering. Som BI-hus har vi allerede godt innsyn i datagrunnlaget, og vi kan derfor rådgi, implementere og støtte.

snakk med oss om
intelligent budsjettering

Konsulentene våre arbeider med bedrifter som har som mål å tenke på budsjettprosessen på en ny måte og på den måten ta bedre beslutninger basert på et datadrevet grunnlag. Derfor kan vi:

 • Rådgi bedriften din for å sikre en bedre budsjettprosess
 • Hjelpe deg med å identifisere de riktige faktorene i virksomheten
 • Underbygge den intelligente budsjettprosessen med et intelligent verktøy
 • Gi støtte når dere trenger hjelp

 

les mer om
performance management

Helene Skaaning Bisbo

Performance Management Consultant
hela@inspari.dk
+45 24 23 27 72

Privacy
Vi elsker cookies og data i Inspari. Nå som du landet på denne siden, skal du vite at vi sender en virtuell Oreo i din retning. Vi bruker den for analyse og tilpassing av innhold
Ja / Nei / Læs mere